Expositie

Twee Buurvrouwen

 

15 maart t/m 9 mei 2023

Kunstenaars

Enna Martina  |  Marianna Franken

U bent van harte welkom op de feestelijke opening
donderdag 16 maart om 17.00 uur
 

De heer Herre Methorst, zelf ook kunstschilder en bewoner van het Rosa Spier Huis zal de inleiding verzorgen. 

De dames bewonen elk een appartement in het Rosa Spier Huis te Laren, hun appartementen liggen naast elkaar. De BEL-Art kunstcommissie is erg blij dat wij het werk van deze buurvrouwen\kunstenaars  in ons gemeentehuis mogen tonen.

Hun werk is zeer verschillend, maar vult elkaar ook enorm goed aan. De expressieve, kleurrijke schilderijen van Enna Martina, naast het ingetogen, soms fragiel ogend, steengoed / aardewerk van Marianna Franken, maakt deze combinatie een bezoek aan de BEL-Art expositie tot een beleving.

Marianna Franken is professioneel beeldhouwster. In deze expositie ziet u sierobjecten in steengoed of aardewerk. Zij is van jongs af aan begonnen met kunst maken in Amsterdam. Vanuit haar familie werden wel pogingen gedaan om haar te stimuleren het werk  naar buiten te brengen. Zelf zegt zij: “Iedereen wilde zich in mijn werk manifesteren – men zocht naar zakelijke connecties. Ik liet mij echter niet beïnvloeden en volgde vooral mijn eigen innerlijke stem. Van mijn kunst heb ik altijd kunnen leven”.

Samen hebben Enna en Marianna opgeteld 180 jaar (!) levensinspiratie opgedaan, die wij als BEL-Art commissie met trots aan u tonen op deze expositie! 

Enna Martina is wat het schilderen betreft, geheel autodidact; naast het schilderen houdt zij zich voornamelijk bezig met het schrijven van literair-wetenschappelijke essays. Door te gaan schilderen, heeft zij vanaf haar 60ste levensjaar veel ontdekt over kleuren. Het veelzeggend kleurgebruik is voor haar het belangrijkste onderdeel van haar schilderwerk.

De vorm komt op de tweede plaats en is vaak arbitrair. Hoewel zij zelf zegt niet figuratief te schilderen, zijn er een aantal schilderijen die wellicht onbedoeld een abstracte afbeelding weergeven van “moeder en kind” ofwel “de mens in portret”. 

De tentoonstelling is te bezoeken tijdens de openingsuren van de BEL Combinatie.

BEL Combinatie – Zuidersingel, 5 Eemnes

Openingstijden:
ma. t/m do. 8.30 – 17.00 uur
vr. 8.30 – 13.00 uur

Mede mogelijk gemaakt door:
Gemeente Blaricum, Gemeente Eemnes, Gemeente Laren en:

Share This