Expositie

Coraline Bäcker

–  Buiten is dichtbij  –

 

24 augustus t/m 17 oktober 2023

Coraline Bäcker is kunstenaar in hart en nieren. In het Gooi en omstreken is ze vooral bekend om haar schilderijen van bloemarrangementen en landschappen. Van 24 augustus t/m 17 oktober kunt u een greep uit haar collectie bewonderen bij de Bel-Art Expositie.

U bent van harte welkom op
de feestelijke opening
donderdag 24 augustus om 17.00 uur

door Henk van Hees, voorzitter van de Historische Kring Eemnes.
Muzikale omlijsting door Hans Laduc. 

Coraline Bäcker

Coraline schildert vanaf haar dertiende. Zij kreeg lessen in aquarelleren van Jelle Willems. Zij genoot haar opleiding voor beeldende kunsten te Arnhem. Daar kreeg ze onder meer les van Fred Sieger en grafische technieken van Harry van Kruiningen. Enige jaren werkte zij ook aan de Landbouw Hogeschool te Wageningen als botanische tekenares. Zo heeft ze geleerd gedetailleerde weergaven te maken van haar natuurlijke onderwerpen. 

Vijftig jaar passie
Coraline leeft voor kleur en vorm. Soms heel precies in stijl en soms heel losjes. Dan weer uitbundig en andere keren nauwkeurig. Van pentekeningen in Oost-Indische inkt tot blauwe naakten in acryl, van uitbundige bloemenaquarellen tot expressieve landschappen in olieverf. 

Haar inspiratiebron is vooral de natuur in al haar vormen en kleuren. Zij schildert om de schoonheid van het alledaagse en de magie van de mens vast te leggen. Vele technieken, verschillende formaten en talloze experimenten heeft Coraline, in de ruim veertig jaar dat dit haar passie is, uitgeprobeerd. Daarnaast heeft zij ook haar kennis en plezier gedeeld tijdens haar schilderlessen. schilderijen van Coraline hebben hun weg gevonden naar talrijke bewonderaars, zowel zakelijke als particulieren, in binnen- en buitenland.

Muzikale omlijsting
De muzikale omlijsting tijdens de opening wordt verzorgd door Hans Laduc. 
Hans Laduc en “Fingerpicking”: ‘op 1 gitaar de bas, akkoorden en de solo spelen is een uitdaging, helemaal als je er ook nog bij zingt’.

U bent van harte welkom op de opening die donderdag 24 augustus om 17.00 uur
in de openbare centrale hal van de BEL-Combinatie zal plaatsvinden. 

De tentoonstelling is te bezoeken tijdens de openingsuren van de BEL Combinatie.

BEL Combinatie – Zuidersingel, 5 Eemnes

Openingstijden:
ma. t/m do. 8.30 – 17.00 uur
vr. 8.30 – 13.00 uur

Mede mogelijk gemaakt door:
Gemeente Blaricum, Gemeente Eemnes, Gemeente Laren en:

Share This